De nieuwe Deputy CEO van Hazera: “Het is als een marathon en wij willen als eerste eindigen!”

Sinds 19 mei 2022, is Ofer Peleg de nieuwe Deputy CEO van Hazera. Hij gaat sales, supply chain, productie en IT leiden. “We hebben een fantastisch DNA binnen Hazera, maar ook kansen en de potentie om een goed geïntegreerd bedrijf te worden en solide en krachtige processen te realiseren.”

 Ofer, 50 jaar oud, woont vlakbij Tel Aviv, samen met zijn vrouw en drie kinderen van 21, 18 en 13 jaar oud. Hij is het gewend om te werken voor verschillende toonaangevende bedrijven in multiculturele en dynamische omgevingen. “Ik ben begonnen als industrieel ingenieur in de farma-industrie en daar ben ik ongeveer twintig jaar gebleven. Bij Teva Pharmaceuticals, de Israëlische wereldwijde leider, bekleedde ik verschillende functies in zowel R&D als Operations, waar mijn laatste rol het managen van drie grote faciliteiten in Europa was. Voor die rol verhuisde ik met mijn gezin voor twee jaar naar Amsterdam. Daarna werd ik vice-president van de wereldwijde toeleveringsketen bij Sun Pharmaceuticals, een wereldwijd Indiaas farmaceutisch bedrijf. In de afgelopen vier jaar ben ik vice-president van de wereldwijde toeleveringsketen bij Netafim geweest, een wereldleider in precisie-irrigatie. “Bij Netafim richtte ik me op dezelfde klanten en ambitie als Hazera; boeren helpen om het beste uit hun gewassen te halen, zowel qua kwantiteit als kwaliteit.”

Een stapje extra

“Ik ben heel hartelijk ontvangen, zowel bij Hazera als bij Limagrain en er is een sterk gevoel van partnerschap. De mensen die ik heb ontmoet hebben plezier in hun werk, zijn erg enthousiast en bereid om tot het uiterste te gaan om onze klanten van dienst te zijn. Ze weten dat door dit te doen, ze de wereld een betere plek maken. Kort nadat ik bij Hazera begon, had ik het geluk veel van mijn collega’s te ontmoeten op de jaarlijkse Limagrain-conferentie in Praag.

Marathon

“Ik ben net begonnen met leren en er is hier een enorme knowhow en een grote professionaliteit”, zegt Ofer. Maar onze concurrenten zitten niet stil en we moeten wendbaar, flexibel en kwaliteitsgericht zijn. We kunnen niet stoppen, zelfs niet voor een minuut; we lopen een marathon en we willen als eerste finishen. Ook is er een kans om een goed geïntegreerd bedrijf te worden en solide en krachtige processen te realiseren.”

Manier van werken

“we produceren zaden over de hele wereld: hoe kunnen we dit zo efficient mogelijk doen? Wat is onze optimale afdruk? Hoe kunnen we onze voorraad optimaliseren? Hoe kunnen we onze capaciteiten benutten? In mijn vorige functies heb ik geholpen met het beantwoorden van soortgelijke vragen. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring te delen en bij te dragen aan Hazera.”